Vildmarksanläggningen Caribo

IMAG0324Naturen, naturmaterial i inredningen och rogivande färger, levande ljus och knastret från elden skapar lugn och stämning här på Caribo.

Att det också är så tyst, att det nästan känns i öronen, är en upplevelse i sig.

Caribo är beläget ca 30 km nordväst om Skellefteå, mitt emellan Drängsmark och Kusmark. Byggnaderna är uppförda i riktig vildmarksstil och området präglas av natur och vildmark – en plats med en äkta naturnära känsla.

Här finns en huvudbyggnad på ca. 160 kvm, som inrymmer matsal/konferenlokal, rum med 9 bäddar, kök och handikapptoalett. För övriga är det utedass som gäller (ett mysigt sånt) – och det är ju en upplevelse i sig.

Utöver det finns två kåtor, för ca. 30 övernattande. Där sover man på träbritsar och i andra kåtan på liggunderlag och renskinn. Alla byggnader värms upp med ved.

Inredning

Invändigt består husen också av trä och inredningen kommer till stor del från natur och vildmark. Sköna jordfärger som brunt, beige och grönt men också härliga detaljer i glada färger. Spets och virkat och gammalt porslin finns som en mysig kontrast.

IMAG0266Relax

Här finns bastu och två badtunnor – en inomhus och den andra ute under bar himmel, just vid de porlande bäckarna och med utsikt över hästhagen. Många tar sig gärna ett dopp i bäcken efter att ha badat i den varma tunnan.
På området har man uppfört en skogssamisk bosättning med tidstypiska byggnader.

Miljö

Eftersom Caribo bedriver sin verksamhet i naturen och vildmarken, vill vi göra det på ett så miljöanpassat sätt som möjligt, genom att; vara så sparsamma som möjligt med material, undvika miljöförstörande ämnen, källsortera sopor och alltid vara försiktiga i naturen så inte flora och fauna störs eller tar skada.

Vi hoppas att Caribo ska få bli ett naturligt val för många, en plats med en skön känsla !